Întrebări frecvente





Întrebare: De ce ar trebui să folosesc unul din tratamentele de motor Metabond?
Răspuns: Tratamentele de motor Metabond reduc până la 60% frecarea între piesele în mișcare în motor, se reduce zgomotul motorului și temperatura de lucru, în acest fel mărește durata de viață a motoarelor.
Întrebare: În ce se diferă tratamentele de motor Metabond de alte tratamente de motor aflate pe piață?
Răspuns: Metabond folosește o technologie pe bază chimică, lucrează direct cu suprafața metalelor aflate în frecare, intrând în adâncime de o moleculă,înnobilează metalul, modificând structura inițială. Astfel se formează o suprafață foarte netedă și foarte dură. Alte produse similare de pe piață au în compoziție una din următoarele ingrediente: teflon, molybden, zinc sau parafină clorinată, care pot fi dăunătoare motoarelor pe termen lung. Tratamentele Metabond nu conțin nici una dintre aceste ingrediente. Tratamentul de motor Metabond Gold și Old Spezial au în componență particule policeramice MKG de mărimea de 1 micron care însă nu au nici un dezavantaj asupra pieselor din motor.
Întrebare: Folosesc alt tip de tratament de motor, pot să folosesc tratament de motor Metabond la următorul schimb de ulei?
Răspuns: Da puteți. Însă înainte de a pune tratamentul Metabond, trebuie să faceți o spălare de motor cu produsul Metabond CL, care se pune în uleiul uzat înainte de schimb și se lasă motorul pornit timp de 15 minute, după care se schimbă uleiul și se pune tratamentul Metabond în uleiul proaspăt. Este nevoie de această spălare ca să fie eliminat orice depunere cauzată de produsul folosit înainte.
Întrebare: Tratamentele de motor Metabond se folosesc numai la motoare uzate?
Răspuns:  Nu. Chiar dimpotrivă, este recomandat să folosiți tratamentul de motor Metabond M sau Gold de la 0 km pentru a preveni uzurile pieselor din motor. Dacă folosiți Metabond la o mașină nouă, viața motorului se triplează față de o mașină care nu folosește Metabond. Iar dacă folosiți la o mașină uzată se dublează viața motorului.
Întrebare: Uleiurile Metabond conțin deja tratament Metabond în ele?
Răspuns: Nu. Uleiurile Metabond nu conțin tratament, sunt uleiuri de calitate superioară produse în Belgia. Tratamentul nu este pus din fabrică fiindcă există mai multe tipuri de tratamente în funcție de necesitățile motorului.
Întrebare: Aditivul de motorină Megasel curăță pompa de injecție?
Răspuns: Da. Aditivul de motorină Megasel pe lângă alte avantaje curăță și pompa de injecție, iar depunerile desprinse sunt dizolvate de aditivul Megasel, așa că  nu există riscul înfundării canalelor de alimentare.
Întrebare: Care este diferența între aditivii de ulei și tratamentele de motor?
Răspuns: Aditivii de ulei acționează asupra componenței chimice a uleiului,  de obicei se adaugă la uleiuri uzate pentru a reface vâscozitatea lor. Pe de altă parte tratamentele de motor Metabond acționează pe suprafețele metalice din motor, înnobilează suprafața lor și crează un strat molecular dur. Tratamentele Metabond nu modifică componența chimică a uleiurilor!
Întrebare: Tratamentele de motor Metabond  la ce tip de motor se folosesc benzină sau diesel?
Răspuns: Tratamentele Metabond se pot folosi în toate tipurile de motor benzină, diesel, wankel, sau turbo, la autoturisme, motociclete, camioane, tractoare, motoare de vapor,motoare speciale.
Întrebare: Cât de des trebuie folosit tratamentul de motor Metabond?
Răspuns: Este recomandat să folosiți la fiecare schimb de ulei. La primul schimb 5% din cantitatea de ulei a motorului, iar la schimburile următoare se reduce cantitate la 2,5% și se menține această cantitate la fiecare schimb de ulei.
Întrebare: Există dezavantaje dacă nu mai folosesc după un timp tratamentul de motor Metabond?
Răspuns: Nu. După două schimburi de ulei pelicula de protecție oferită de Metabond se va elimina, iar motorul Dvs. va funcționa ca inainte de folosirea tratamentului.
Întrebare: Pot să folosesc  tratamentul Metabond GT pentru cutii de viteze automate?
Răspuns: Nu. Tratamentul Metabond GT este destinat exclusiv cutiilor de viteze MANUALE. Nu se poate folosi la cutii de viteze automate, fiindcă acolo o anumită frecare trebuie să există pentru funcționare normală, iar Metabond GT reduce frecările între piese.
Întrebare: Cât de des trebuie folosit aditivii de combustibili?
Răspuns: Este recomandat să folosiți permanent, adaugând 20 ml de Megasel pentru motorină sau Megalene pentru benzină la fiecare 40 de litri de combustibil. În acest fel mențineți curat tot sistemul de alimentare și prelungiți viața pieselor din motor.
Întrebare: În cât timp își face efectul tratamentul de motor Metabond?
Răspuns: Pentru a beneficia de efectele tratamentului Metabond trebuie să parcurgeți aproximativ 400 de km. După acesta beneficiile complete ale tratamentului se mențin până la următorul schimb de ulei.
Întrebare: Tratamentul de motor Metabond  se poate pune în orice tip de ulei?
Răspuns: Da. Tratamentul de motor Metabond este compatibil cu orice tip de ulei sintetic, semi-sintetic sau mineral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu ce va putem ajuta?